woensdag 28 november 2007

Een gebaar van burgerschap

Ik ben het eigenlijk wel heel erg eens met onderstaande oproep die ik vandaag in m'm mailbox vond:

PETITIE
 
Zoals bijna iedereen weet, is het de gewoonte in het Europeese Parlement dat eenmaal per maand het Europese Parlement in zijn geheel verhuist, voor slechts enkele dagen, naar Straatsburg. De volledige staf medewerkers en gans de kantoorinventaris (inboedel) moet mee. Waarom? Het is de wil enkel en alleen van Frankrijk. Dit kost alle andere deellanden 99% van de rekening (200 miljoen euro per jaar). Een aantal parlementariers van verscheidene partijen van verschillende landen zijn met een aktie begonnen om deze kapitaalverkwisting te doen stoppen. Daarvoor hebben zij enkele miljoenen handtekeningen nodig om dit onderwerp in te schrijven in de agenda van de Europeese Commissie. Binnen de eerste dagen waren er reeds 25.000 handtekeningen bijeengesprokkeld, maar er moeten er meer dan een miljoen zijn. Thans toont de teller meer dan 1.100.000 handtekeningen aan, en hij blijft draaien. Helpt a.u.b. om de tweede miljoen te bereiken. Daarvoor gaat u op de site: http://www.oneseat.eu en teken de petitie om aan deze ongerijmde verkwisting een einde te maken.

PS. Nadat u uw handtekening hebt geplaatst, stuur dan deze e-mail naar al de kennissen uit uw adresboek, die deze belachelijke gewoonte willen doen stoppen.



Doe jij ook mee?

1 opmerking:

Bert v. Oorschot zei

zowiezo waanzinig dat dit kan en mag!!! Net als een grote groep mensen staat te kijken hoe een ander verdrinkt. Iedereen ziet het maar er gebeurt niets....!!!

Ik heb al vaker mijn handtekening gezet!!!